Friday, 21 November 2014

RAWATAN MERUANG

Bismillah hirrahmanirrahim...

Thanx sesangat sudi menjengah blog aku yang x seberapa mana ni... Hari ni, aku nak letakkan sedikit panduan untuk meruang dulu... 

KENAPA MERUANG?

Meruang ni penting untuk keluarkan apa yang tak patut ada dalam vagina kita. Nampak simple k.... Tapi, kalau kita meruang, satu contoh aku bagi kat sini, selepas kita habis haid. Secara logiknya, bila dah xda sebarang kesan kat panties, for sure la kita rasa macam dah bersih dari hadas besar yang satu ni kan....? Tapi, kita tak tau, ada saki-baki lagi kat dalam tu.  Goes for the same untuk yang datang nifas & selepas 'bersama'.

- CARA MERUANG -
1. Bersihkan jari dengan pencuci tangan.

2. Masukkan jari sedalam mungkin (sehingga ruas ke 3 jari-lihat gambar) sambil rilekkan paha , perut dan bahagian ari2. Jika anak dara...memadai jika masukkan jari sehingga ruas pertama
sahaja. Jangan berlebih karang pecah dara pulak

3. Korek di celah2 dinding dalam faraj. U ols akan rasa bahagian menggerutu. Pusing dan korek keluar segala lendir, keputihan, lebihan darah atau sisa mani. Melalui proses ini, u ols akan dapat merasa "kemantapan" tiang seri.

Jika bahagian dinding dalam terasa keras menggerutu seperti gigi...maka ia bermaksud faraj u ols sangat2 memuaskan hati suami.

Jika faraj anda terasa longgar, tiada gigi dan berlecak....maksudnya faraj u ols tidak rapi.

4. Selepas dikorek.....bilas sehingga bersih.

Dan bagi yang nak jaga extra dalaman faraj...lepas dah meruang...bilas dan lap kering....meruang lagi sekali dengan Intim Gel Jamu Susuk Dara

Lakukan setiap pagi dan malam sebelum tidur.



Meruang selepas habis haid penting tau... Kalau ada lagi darah selepas diruang farajnya beberapa kali... wanita itu tidak wajib solat.


Selamat mencuba!

No comments:

Post a Comment